BACH-HERDENKING IN GROTE KERK GORINCHEM

Op vrijdagavond 22 maart vindt er in de Grote Kerk Gorinchem om 20.00 uur een Bach-herdenking plaats.

Hoofdorganist Gerben Budding speelt orgelwerken van Bach rond het thema ‘Passie- en Pasen’. Daags voor het concert, donderdag 21 maart, is het namelijk precies 328 jaar geleden dat deze muzikale genie ter wereld kwam. Vorige jaar werd in de Grote Kerk zijn sterfdag herdacht met een uitvoering van de Grote Orgelmis.

Naast grote orgelwerken als Praeludium und Fuge in h-moll (de ‘bloedtoonsoort’, door Bach vaak gebruikt in zijn Passionen) en het vrolijke Praeludium und Fuge in G-dur (Pasen), klinken koraalbewerkingen over Passie- en Paaskoralen uit het Orgelbüchlein, de Leipziger Orgelchoräle en de Kirnberger Choräle. Uit dit programma zal blijken dat het allerminst saai of eenvormig hoeft te zijn als een programma slechts uit werk van één componist bestaat.

Wie het fraaie Bätz-Witte orgel eens op een zeer kleurrijke en diverse wijze wil horen moet 22 maart in de Grote Kerk zijn. Na afloop is er koffie en gelegenheid tot ontmoeting en napraten. Landgoed Gerianna uit Werkendam is weer aanwezig met bijzondere CD’s.

De toegangprijs bedraagt 5,00 euro. U kunt gratis parkeren in parkeergarage Kazerneplein, op loopafstand van de kerk.