cello in Discovery of Heaven

  • Huub

    Hoi,

    ik wil heel graag weten welk stuk en uitvoering Anna op haar cello speelt in Krabbe's film “Dicovery of Heaven”. Het is van een ongelofelijke eenvoud en pracht dat ik elke keer weer de rilingen krijg.

    Wie kan mij aan deze informatie helpen?

    Alvast bedankt.

    Huub

  • Peter

    http://us.imdb.com/Title?0251052

    http://www.thediscoveryofheaven.nl/

  • bart

    Dag Huub,

    ik ben het met je eens dat het een prachtig stukmuziek is; ik weet niet zeker wat het is; ik dacht zelf aanvankelijk een stuk van Leos Lanacek, voor cello en piano, de titel weet ik al helemaal niet. Ik ben echter op zoek gegaan in muziekzaken, en in de daar aanwezige catalogi stond het helemaal niet, wat zou betekenen dat het niet opgenomen zou zijn, wat ik me niet kan voorstellen, al was het alleen al omdat er in de fil waarschijnlijk gebruik gemaakt wordt van een bestaande opname. Ik ben dus niet meer zo zeker van Janacek. Mocht je het te weten komen dan zou ik het graag horen.

    groet, bart

  • jurgen

    Dag Huub,

    ik heb het niet op de twee voorgestelde websites kunnen vinden, maar volgens mij is het bach. Mulisch schrijft in zijn boek dat ze Janaceck speelt, maar dat doet ze in de film niet. Ik zou gaan zoeken naar een cello stuk van bach.

  • Gert Jan

    Dit vond ik op: http://www.hengelo.nl/cultuurrecreatie/uitgaan/muziekstad/25nov2001.html

    De sonate voor viool en piano van Leos Janacek wordt uitgevoerd, en zijn “Sprookje” (Pohadka) voor cello en piano. Beide strijkinstrumenten zijn ook te horen in het duo voor viool en cello van Erwin Schulhoff, en in het fraaie pianotrio van Bedrich Smetana.

    Janacek staat nogal in de belangstelling: Het sprookje voor cello en piano is zowat het begin van “De ontdekking van de hemel” van Mulisch, welk boek net is verfilmd (“The discovery of heaven”). En in de pas verschenen nieuwe roman van Margriet de Moor staat het eerste strijkkwartet van Janacek (Kreutzer sonate) centraal.

  • berry

    Het is de Prelude van de eerste Cello Suite in G van J.S. Bach.

    Door dit stuk ben ik zelf begonnen met cello spelen :)

    je kunt hem hier beluisteren:

    http://en.wikipedia.org/wiki/File:JOHN_MICHEL_CELLO-J_S_BACH_CELLO_SUITE_1_in_G_Prelude.ogg

  • rudi

    Ik vind deze uitvoering veel te jachtig en te onrustig. Sorry…

  • rudi

    http://www.youtube.com/watch?v=DwHpDOWhkGk

    Deze vind ik mooier ( A= 415)

    Of deze (A=440)

    http://www.youtube.com/watch?v=S6yuR8efotI

  • Robby

    Bach - Cello Suite No.1 i-Prelude